0 items in your cart.

3Artisti

Olli-Pekka Tuomisalo (s. 1970) on soittanut eri sinfoniaorkesterien solistina yli 100 kertaa esittäen pääasiassa suomalaisia konserttoja (Nordgren, Haapanen, Gunaropulos, Fagerlund, Aho etc), mutta myös kansainvälisen ohjelmiston kulmakiviä (Debussy, Glazunov, Martin, Cowell, Waxman, Creston). Tuomisalolle on omistettu yli 50 saksofonisävellystä, joita hän on esittänyt Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Islannissa, Venäjällä, Belgiassa, Englannissa, Espanjassa, Kiinassa, Ranskassa ja Saksassa sekä neljällä Yhdysvaltain kiertueella.
Tuomisalo työskentelee suomalaisen klassisen saksofonimusiikin kokonaislevytyksen parissa - hän on levyttänyt yli 100 kotimaista teosta, joista 23 orkesterin säestyksellä. Tuomisalo esiintyy säännöllisesti pianotaiteilija Risto-Matti Marinin kanssa sekä perinteisin resitaalein että raskasta kamarimusiikkia (Van Halen, Led Zeppelin, Yngwie Malmsteen etc) esittävänä Metallifonia!-duona. Lisäksi Tuomisalo konsertoi Linea-kamariyhtyeen, Akateemisen Saksofonikvartetin sekä lyömäsoitintaiteilija Aki Virtasen kanssa. Hän toimii usein myös avustajana Helsingin Kaupunginorkesterin, Radion Sinfoniaorkesterin, Kamariorkesteri Avanti!:n sekä bilebändi Jean S:n riveissä.
Tuomisalo valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 1999 ja musiikin tohtoriksi vuonna 2009. Sibelius-Akatemian ensikonserttinsa hän piti syksyllä 2002. Helmikuussa 2013 Tuomisalo julkaisi 1900-luvun alkupuolen merkittävimmän suomalaisen klarinetistin ja saksofonistin, Matti Rajulan elämäkertakirjan.

www.ollipekkatuomisalo.com

 

Discography