0 items in your cart.

3Artisti

 

 

 

 

TRIO LA RUE

 

Trio La Rue syntyi kamarimusisoinnin intoa täynnä olevien muusikoiden keskuudessa vuonna 2007. Alusta pitäen Trio La Rue ei ole kaihtanut haasteita, vaan on käynyt suoraan pianotrion kantaohjelmiston järkäleiden, kuten Schubertin ja Shostakovichin triojen kimppuun. Yhtye on perustamisestaan saakka konsertoinut ympäri maataja esiintynyt eri festivaaleilla, mm. Riihimäen kesäkonserteissa ja SääksmäkiSoi!-festivaalilla. Ulkomailla trio on esiintynyt Italiassa ja Ruotsissa. Lokakuussa 2013 trio oli kiertueella Italiassa, Konsertteja oli mm. Roomassa ja Napolissa ja yhtye sai ylistävät arviot erityisesti Schönbergin Verklärte Nacht-teoksen harvinaisesta triosovituksesta.

 

 Trio on esittänyt Beethovenin kolmoiskonserttoa Jukka Iisakkilan, sekä Tapio von Boehmin johdolla.  Kesällä 2014 trio konsertoi mm. Hämeenlinnassa Sibeliuksen syntymäkodissa, Aino Acktén kamarifestivaalilla ja SääksmäkiSoi!-festivaalilla.

 

 Yhtyeen toiminta-ajatuksena on kantaohjelmiston lisäksi esittää ja tilata ahkerasti suomalaisten nykysäveltäjien musiikkia. Viimeisin sävellystilaus on Uuno Klami-sävelyskilpailun voittajalta Saara Lindahlilta, jonka teos Kaupunki nro 437 kantaesitettiin Turun Sibelius-museossa,sekä Roomassa lokakuussa 2013.


Discography