0 items in your cart.

3Artisti

Jari Tarjasalo

Jari Tarjasalo aloitti kitaransoiton opinnot Lappeenrannan Musiikkiopistossa, jatkoi opintojaan Jyväskylän Konservatoriossa Stepan Rakin johdolla ja sen jälkeen Sibelius-Akatemiassa Pekka Vesasen ja Seppo Siiralan oppilaana. Musiikin kandidaatin tutkinnon hän suoritti v. 1987. Kitaransoiton jatko-opintoja Jari Tarjasalo on harjoittanut Barcelonassa William Watersin johdolla sekä osallistunut useille kitaransoiton mestarikursseille.

Ensikonserttinsa (1987) jälkeen Jari Tarjasalo on konsertoinut säännöllisesti sekä solistina että kamarimuusikkona eri puolilla Suomea sekä mm. Ranskassa, Italiassa, Espanjassa ja Hollannissa. Hän on tehnyt nauhoituksia Suomen Yleisradiolle vuodesta 1985 lähtien ja julkaissut neljä CD-levyä. Jari Tarjasalo toimii kitaransoiton lehtorina Itä-Helsingin Musiikkiopistossa.

 

J.S. BACH SONATAS BWV 1001, 1003 JA 1005 -levystä sanottua:

”On ilahduttavaa huomata heti, että levy on selkeästi oman näköisensä ja mitä kauemmin kuuntelen, sitä selkeämmin piirtyy sama kuva myös soitosta. Soitossa kuuluu Tarjasalon selkeästi itse tuotettu tulkinta ja analyyttinen lähestymistapa. ”Kerronta” on selkeää ja konstailematonta. Tietty asioiden tärkeysjärjestys ja hierarkia tulee esille luonnollisella tavalla ja jotenkin tulee sellainen vaikutelma, että Tarjasalon missio on teoksen välittäminen kuulijalle sellaisenaan, tunkematta liikaa  omaa subjektiivista kokemusta säveltäjän ja kuulijan väliin.”

”Tapa, jolla äänitys on toteutettu kertoo myös paljon soittajan ja äänittäjän päämääristä. Tuntuu tosiaan, että kuuntelen Jari Tarjasalon kitaraa Inkoon kirkossa.”

(Kitaristi-lehti no.1 / 2009, Patrick Vena)

Julkaisut

J.S.BACH - S.L. WEISS ( julkaistu 8.6.2016) 

Fantasia Elegiaca (2010)
Johan Sebastian Bach, Sonatas BWV 1001,1003,1005 (2008)   
Platero ja Minä (2007)

 

 

Discography