0 items in your cart.

3Artisti


Jani Lehtonen
(1975-) on helsinkiläinen viulutaiteilija. Hän toimii Helsingin kaupunginorkesterin ensiviulunsoittajana sekä Filharmoonisen Viihdejousikon primaksena. Opintonsa Lehtonen on suorittanut Sibelius-Akatemiassa ja Tanskan kuninkaallisessa konservatoriossa opettajinaan mm. Lajos Garam, Tuomas Haapanen, Milan Vitek ja Serguei Asizian. Yksityisesti hän on saanut oppia Pekka Kauppisen ja Ilkka Viljasen johdolla, joista jälkimäinen on valmentanut Lehtosta viimevuosina sekä toiminut taiteellisena tuottajana Fritz Kreislerin teosten levytyksissä.
Ensikonsertin Jani Lehtonen antoi Kööpenhaminassa joulukuussa 2002. Hän on esiintynyt  Helsingin kaupunginorkesterin, Aalborgin- ja Odensen sinfoniaorkesterin, Kaartin soittokunnan,  ja Vantaan viihdeorkesterin solistina. Kamarimusiikkitoiminnasta merkittävimpänä mainittakoon jäsenyys Arkadia-kvartetissa. Kvartetti sai Helsingin Yliopiston myöntämän Pacius-palkinnon vuonna 2010. Vuonna 2007 Jani Lehtonen sai erikoispalkinnon ”XI Concorso Violino Citta di Brescia” –kilpailussa sijoittuen neljän palkinnonsaajan joukkoon.
Äänitteitä: Haydn – Jeesuksen seitsemän sanaa ristillä (Arkadia-kvartetti 2000), Kokkonen – jousikvartetot (Arkadia-kvartetti 2006), Segerstam – Bewitched Windows (Arkadia-kvartetti 2008), Münchner G´schichten (Filharmooninen Viihdejousikko 2007), Heijastus (Filharmooninen Viihdejousikko 2009), Joulusoitto (Filahrmooninen Viihdejousikko 2010).

 Esikoisjulkaisu tulossa pian

 

 

Discography